Diensten

Advies en hulp bij medicatie

Vindt u het lastig om bij uw huisdier zijn voorgeschreven medicijnen toe te dienen, dan helpt Animal Home Care ’t Gooi u graag. Wij laten u zien hoe u dat het beste kunt doen. Sommige huisdieren vinden medicatie innemen vreselijk en bedenken dan van alles om er onderuit te komen. Het wordt dan een letterlijk gevecht tussen baas en huisdier. Gelukkig hebben wij ruime ervaring en zorgen wij dat uw huisdier zijn medicijnen naar behoren krijgt.

Hierbij moet u denken aan: ogen/oren zalven, pillen ingeven, nagels knippen, anaalklieren legen, wassen met een medicinale shampoo bij u thuis (tegen meerprijs kunnen wij ook met uw hond naar een hondenwasstraat rijden), wondverzorging zoals een hotspot, opvangen van urine/ ontlasting voor nader onderzoek, het zorgen voor het naleven van medische instructies van een dierenarts.

Parasietenpreventie en bestrijding

Voor preventie en/of adviezen of doeltreffende behandelingen kunt u bij Animal Home Care ’t Gooi terecht. Wij behandelen uw huisdier en indien nodig ook uw huis.

Hoe goed u ook voor uw hond of kat zorgt, ze kunnen altijd last krijgen van parasieten. Niets is zo erg als een parasietenuitbraak, zoals een vlooienplaag. Het probleem bij een vlooienplaag is dat maar 5% op het dier zit en 95% in uw huis.

Daarnaast zijn wormen de meest voorkomende besmettingen, elke hond en kat draagt wormen met zich mee. Het is daarom ook zeer aan te raden om uw huisdieren 4x per jaar te ontwormen.

Teken zien wij ook steeds vaker door het veranderen van het klimaat. Het gevaar van teken is dat zeker 1/3 drager is van ziekte van Lyme. Hierbij is het van belang dat de teken binnen 24-48 uur worden verwijderd. Heeft u zelf nog nooit een teek verwijderd, geen tekentang in huis of lukt het u niet de teek te verwijderen hiervoor kunt u onze hulp inschakelen.

medical-icon

Tijdelijk van huis:

Wilt u een weekendje weg, een dagje uit, heeft u een zakenreis of gaat u voor langere tijd weg zoals een vakantie dan moet er een oplossing gevonden worden voor uw huisdier. U kunt onze hulp inschakelen voor de allround verzorging van alle mogelijke huisdieren tijdens uw afwezigheid incl. evt. toedienen van medicatie/ verschonen van kattenbakken/dierenverblijven tot het verzorgen van de planten, de post en de kliko. Geen gesleep meer met kooien of uw huisdier brengen naar een pension, maar lekker thuis in hun vertrouwde omgeving.

Ziekte/verminderde mobiliteit:

Het kan zijn dat u tijdelijk niet in staat bent om voor uw eigen huisdier te zorgen door bijvoorbeeld een gebroken been of een (langdurig) ziekbed. Voor uzelf wordt in de meeste gevallen gelukkig een “thuiszorg” geregeld die u komt helpen. De verzorging van uw huisdier wordt dan vaak een probleem. Animal Home Care ‘t Gooi staat graag voor uw huisdier klaar.

home-icon

Intakegesprek:

Voor de eerste kennismaking houden wij een intakegesprek bij u thuis. Chantal of Cynthia komt bij u langs om kennis te maken met u en uw huisdier. Hierbij bespreken wij wat uw specifieke wensen zijn en zullen wij onze werkwijze uitleggen. Alles wat besproken is noteren wij op een intakeformulier waar u een kopie van krijgt. Als u een hond heeft, is het zelfs mogelijk om tijdens de intake gezamenlijk een wandeling te maken om uw wensen/voorkeuren nog meer te verduidelijken.

Sleutelcontract:

Om u de garantie te kunnen geven dat wij verantwoordelijk met uw huissleutels omgaan, ondertekenen wij beiden een sleutelcontract. Wij zullen alleen uw huissleutels bij ons dragen als wij naar uw huis gaan en ze worden bij ons thuis veilig bewaard in een kluis. Wij zullen nooit de sleutels voorzien van uw naam maar van het huisdier.

Dierentaxi

Veel taxi’s weigeren huisdieren, wij natuurlijk niet. Moet u naar de dierenarts en kunt u zelf niet rijden? Heeft u moeite om uw kat in het reismandje te krijgen? Wij kunnen u hiermee helpen en hebben eventueel ook een reismandje ter beschikking. Hoe fijn is het om met een ervaren dierenartsassistente naar de dierenarts te gaan? Als u het wenst kunnen wij ook bij het consult aanwezig zijn om u achteraf alles nog eens rustig na te vertellen. Onze ervaring is dat de helft van de uitleg van de dierenarts niet gehoord of begrepen wordt. Dat is vaak ten nadele van het verdere verloop van het ziektebeeld. Wilt u met uw viervoeter ergens anders naartoe maar heeft u geen vervoer? Animal Home Care ’t Gooi staat voor u klaar.

taxi-icon

Privé-wandeling

Het is mogelijk om Animal Home Care ’t Gooi in te schakelen om uw hond of honden uit te laten. Anders dan bij een hondenuitlaatservice wandelen wij dan alleen met uw hond of honden.

Over het algemeen zullen wij uw hond uitlaten in zijn eigen leefomgeving, uw hond hoeft dus niet vervoerd te worden in een auto. Er bestaat ook een mogelijkheid om met uw hond naar het dichtstbijzijnde bos of de hei te gaan.

Wij vinden het belangrijk om uw hond alle aandacht te geven die hij nodig heeft, om deze reden doen wij alleen privé-wandelingen.

leash-icon